Have a question?
Bericht verzonden Sluiten

Behandelmogelijkheden

Zolen

Met behulp van het Voxelcare systeem maken we een 3d scan van uw voeten. Wij ontwerpen en maken daarna zelf de zolen. De zolen kunnen uw voeten ondersteunen, stabiliseren of corrigeren, drukplekken ontlasten of uw beenlengteverschil opvangen.

Orthese of vilt

Om een afwijkende teenstand te corrigeren of drukplekken aan uw tenen en voorvoeten te ontlasten kunnen we een orthese maken. Een orthese wordt altijd direct op de tenen gevormd en heeft daardoor dus een perfecte pasvorm. Deze wordt gemaakt van siliconen.
We gebruiken vilt om te testen of een siliconen orthese zou kunnen helpen. Een viltverband is een tijdelijke therapie. Het zorgt dat u een paar dagen geen druk heeft op uw pijnlijk plek of wond, zodat deze kan genezen.

Nagelbeugel

Een te bolle nagel geeft vaak klachten, omdat de nagelranden als een nietje in de huid drukken. Als de hoeken van de nagel te kort zijn (door scheuren of niet goed knippen), dan kan de nagel in de huid groeien (ingegroeide nagel). Met behulp van een op maat gemaakte nagelbeugel kunnen we de nagel minder bol maken, dus platter laten groeien. Hiervoor zijn ongeveer 4 behandelingen nodig, om de 7-8 weken.

Voetbehandeling & Wondbehandeling

Overmatig eelt en likdoorns die ontstaan door teveel druk, kunnen door ons verwijderd worden. Meestal blijft u daarna bij onze Medisch Pedicure terugkomen. Patiënten met Diabetes Mellitus en zorgprofiel 2 en 3 kunnen hiervoor in onze praktijk terecht.
Als u Diabetes Mellitus heeft en zorgprofiel 4, dan heeft u ooit een wond gehad of een amputatie ondergaan. In dat geval zal u in onze pratkijk bij de podotherapeut terugkomen voor uw voetverzorging.

Medical taping & Sporttape

Medical Tape is een rekbare tape in allerlei kleuren. Deze tape kan een gewricht stabiliseren en spieren en pezen ontlasten. Ook bevordert deze tape de doorstroming en vermindert het een zwelling na een blessure.
Sporttape is een witte tape die niet rekt. Deze tape stabiliseert een gewricht en beperkt een beweging.

Mobiliseren van de voet

Mobiliseren is het bewegen van de voeten. Hierdoor kan een afwijkende stand weer veranderd worden. Een gewricht krijgt zijn normale bewegingen weer terug. Ook komen de spieren, pezen en banden tot rust. Soms kan de voet door een blokkade niet goed functioneren. Door een manipulatietechniek (snelle, korte beweging) kan een vastzittend gewricht weer “los gemaakt” worden.

Schoenadvies

Natuurlijk kijken we naar de lengte en breedte van uw schoenen. Zeker zo belangrijk blijkt vaak het buigpunt van de loopzool. We beoordelen verder de hielkap, sluiting, naden en stiksels, teensprong en teenbox. Een schoen moet vooral goed passen en nergens knellen.
We geven advies over wandelschoenen en hardloopschoenen (neutraal of anti pronatie).
Na een bezoek aan uw podotherapeut weet u precies waar u op moet letten.

Oefeningen

Thuis kunt u vaak ook van alles doen om uw voetklacht te verhelpen. Wij kunnen u voetoefeningen en rekoefeningen meegeven om dagelijks te doen.